ترک پاشنه پا یکی از مشکلات رایج است که درد و ناراحتی زیادی را به همراه دارد. معمولا خشکی شدید پوست همراه با ضخیم شدن پوست موجب ایجاد پینه‌های زرد رنگ در اطراف پاشنه پا می‌شود که اگر به موقع درمان نشود، شدیدتر شده و درمان آن نیز سخت‌تر خواهد شد. در یک نظرسنجی در ایالات متحده مشخص شد که حدود ۲۰ درصد از بزرگسالان با این مشکل روبرو هستند. ترک پا معمولاً در نواحی پاشنه یا کف پا رایج تر است و آمارها نشان می دهد که این مشکل در خانم ها بیشتر از مردان بروز می کند

 

علائم ترک خوردن پاها:

  •     لکه‌های برفکی یا قرمز
  •     پوست ترک خورده و پوسته پوسته
  •     خارش پوست

 

علت ترک خوردن پاشنه های پا چیست؟

  •     پیاده روی با پاهای برهنه برای مدت زمانی طولانی
  •      استفاده منظم ومتداول از صندل
  •      زندگی در آب و هوای خشک
  •      پوشیدن کفش های پوشت باز
  •      راه رفتن و ایستادن برای مدت زمان طولانی
  •      بارداری، که درمان قطعی ترک پا در این دوران به پس از زایمان موکول می شود.
  •      عدم پشتیبانی و مقاومت کفش برای نگهداشتن پاشنه
  •      ایستادن برای مدت طولانی روی صفحات سخت
  •     غدد عرقی غیر فعال
  •      بهداشت کف و ضعیف پا
  •      چاقی و اضافه وزن

چگونه از بروز ترک کف پا جلوگیری کنیم؟

پابرهنه راه نروید: یکی از علت های شایع ترک پاشنه، راه رفتن مداوم روی فرش، موکت و سطح های زبر است. افرادی که پا برهنهراه می روند، بر اثر سایش کف پا بیشتر دچار این مشکل می شوند. همچنین با پای برهنه در محل هایی که گرد و خاک وجود دارد راه نروید. ترک های پاشنه پا محل ورود انواع و اقسام مواد از محیط هستند که هم باعث تشدید ترک پاشنه پا و هم خارش و التهاب و درد در این ناحیه می شوند.

    استفاده از پد برای پاشنه پا: از پد پاشنه استفاده کنید تا وزن را بر روی پاشنه های شما بهتر پخش کند پد پاشنه از اینکه پد چربی پاشنه شما از طرف پهلوها بزرگ شود جلوگیری میکند. اگر آن را هر روز به پا کنید میتواند یک راه بسیار موثر پیشگیری کننده و درمانی باشد.

    اجتناب از پوشیدن کفش نامناسب: از برخی کفش ها اجتناب کنید تا از درد پا و برخی از مشکلات پیشگیری کنید اگر به نوع های نامناسب کفش عادت کنید یا اینکه اصلا کفش نپوشید میتواند منجر به خشک شدن پاشنه ها شود.معمولا صندل های انگشتی و کفش های پشت باز دلیل ایجاد مشکل هستند. همچنین کفش های پاشنه بلند هم باعث عدم راحتی پاشنه و خشکی آن میشوند.

    به اندازه کافی آب بنوشید تا رطوبت بدن و پوست شما تأمین شود.

    استفاده از سنگ پا: بهتر است هفته‌ای چند بار در حین حمام کردن از سنگ پا استفاده کنید تا مانند اسکراب، سلول‌های مرده پوست را بردارد و نرمی بیشتری روی پا باقی بگذارد. سنگ پا برای درمان قطعی ترک پا نیز می تواند کارآمد باشد. در صورتی که دیابت دارید، برای این راهکار احتیاط بیشتری داشته باشید تا موجب زخم، خونریزی و احتمال ایجاد عفونت نشوید.

درمان ترک پا:

1-درمان ترک پاشنه پا با گلاب و گلیسیرین

هر شب قبل از خواب مقداری گلاب و گلیسیرین (به مقدار مساوی از هر کدام) را با هم مخلوط کنید و شب ها قبل خواب ترکیب را روی پاشنه پای خود ماساژ دهید.

می توانید برای راحتی کار محلول را داخل یک آبپاش بریزید و شب ها قبل خواب آن را به پاشنه پای ترک خورده خود اسپری کنید و با دست ماساژ دهید. گلاب و گلیسیرین هر دو به ترمیم پوست کمک می کنند و در عرض مدت کوتاهی ترک پاشنه پا را از بین می برند.

2-آرد برنج برای درمان ترک پاشنه پا

یک کاسه بردارید و داخل آن یک قاشق غذاخوری عسل، ۲ قاشق غذاخوری آرد برنج، یک قاشق غذاخوری سرکه سیب بریزید و مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید.

اگر پوست پای شما خیلی ضخیم است و ترک های پای خیلی عمیقی دارید مقداری هم روغن زیتون به مخلوط خود اضافه کنید. پاهای خود را به مدت ۲۰ دقیقه داخل آب گرم بگذارید تا پوست پای شما نرم شود. سپس خمیری که درست کردید را روی پاشنه پا بمالید و به آرامی و حرکات دورانی پاشنه پای خود را ماساژ دهید.

هر چند وقت یک بار از این درمان استفاده کنید تا ترک پای خود را به طور کامل از بین ببرید.

3-درمان ترک پاشنه پا با گلاب و گلیسیرین

هر شب قبل از خواب مقداری گلاب و گلیسیرین (به مقدار مساوی از هر کدام) را با هم مخلوط کنید و شب ها قبل خواب ترکیب را روی پاشنه پای خود ماساژ دهید.

می توانید برای راحتی کار محلول را داخل یک آبپاش بریزید و شب ها قبل خواب آن را به پاشنه پای ترک خورده خود اسپری کنید و با دست ماساژ دهید. گلاب و گلیسیرین هر دو به ترمیم پوست کمک می کنند و در عرض مدت کوتاهی ترک پاشنه پا را از بین می برند.

4-درمان ترک پاشنه پا با نمک اپسوم

داخل حمام بروید و یک لگن را پر از آب گرم کنید. چند قاشق نمک اپسوم را به آب گرم اضافه کنید و کمی با دست داخل آب را هم بزنید. سپس پاهای خود را داخل لگن بگذارید و اجازه دهید ۲۰ دقیقه داخل لگن بماند.

سپس با سنگ پا پاشنه پای خود را لایه برداری کنید تا تمام سلول های مرده از بین بروند. مجددا پاهایتان را داخل لگن بگذارید.

بعد از چند دقیقه پاهای خود را خشک کنید و از کرم مرطوب کننده و وازلین برای نرم کردن پاشنه پا استفاده کنید. یک جوراب بپوشید و به مدت یک شبانه روز جوراب را از پا در نیاورید. در هفته ۲ یا ۳ بار این کار را انجام دهید تا به درمان ترک پاشنه پای خود کمک کنید.

 

 

بالا